scenarioschrijver

Verhalen moeten verteld worden. Mooie, gelaagde verhalen met serieuze thema’s en échte personages, die de kijker een spiegel voorhouden. Het liefst met een tragikomisch randje. Daarbij verken ik graag de menselijke psyche (en het menselijk onvermogen) en de grenzen tussen werkelijkheid en fantasie. Dat alles met een flinke dosis humor, want een beetje lichtheid in het leven kan iedereen gebruiken.

Rianne Heere, scenarioschrijver/toneelschrijver
Castricum
06-13101080
info@rianneheere.nl

 

gerealiseerd

 • We hadden toch een deal! (korte film, 12 minuten)
  Tragikomedie over een marktplaatsdeal die misloopt. Co-scenario. Deze film ging in première op het Nederlands Film Festival in september 2021. Idee en regie: Hans Erik Kraan.
 • Timon de Onsterfelijke (muziektheatervoorstelling, 90 minuten)
  Muziektheatervoorstelling over de opkomst, ondergang en revival van de barokmuziek, verteld via de belevenissen van Timon van Athene. Uit Zuphen. Jubileumvoorstelling Zutphens Barok Ensemble. Première: 10 juni 2023.
 • Dicht bij jou (kort, 48H Rotterdam)
  Mistaken Identity film over een tiener die een wildvreemde man aanziet voor haar vader en hem probeert te herenigen met haar moeder. Scriptbijdragen. Première: september 2023.

in productie

 • Sorry, de film (korte film, 12 minuten)
  Een acteurskoppel op weg naar een filmpremière komt voor een onverwachte ondergrondse uitdaging te staan. Co-scenario. Idee en regie: Hans Erik Kraan.

in ontwikkeling

 • Belle (transgender drama)
  Een jongvolwassen man ontdekt dat hij net als zijn transvriendin als vrouw door het leven wil gaan en komt voor de moeilijkste keuze te staan: de liefde van je leven of de liefde voor jezelf.
 • No Scrubs (werktitel) (serie, black comedy – in opdracht)
  Een vrouw met een verleden van misbruik en manipulatie zoekt vergelding, maar zet daarmee alles wat haar lief is op het spel.
 • Anne (psychologische thriller)
  Een vrouw en haar broer hebben allebei een andere herinnering aan een traumatische gebeurtenis. Afstudeerproject in doorontwikkeling.
 • Roosje, Bep en Henk (familiefilm)
  Een kind dat niet wil opgroeien duikt onder bij haar allerbeste vrienden: de bewoners van een psychiatrisch ziekenhuis. Over het verlies van kinderlijke onschuld en fantasie en de vooroordelen van volwassenen.
 • Coupé (kerstfilm, 10 minuten)
  Een zesjarig meisje denkt dat ze de kerstman heeft ontmoet. In deze film ontmoeten twee werelden elkaar; de fantasiewereld van het meisje en de wereld van een getraumatiseerde man.
 • Toon (slapstick, 10 minuten)
  Over een vader, een zoon, een crematorium en een uitvaart die misloopt. Licht absurdistische korte film zonder dialoog, met aan het eind een twist waar je stiekem heel erg om moet grinniken.