Een dag uit het leven van …

De opdracht: beschrijf een dag uit het leven van een personage, in maximaal 150 woorden. We kregen 5 minuten. Dit schreef ik:

Ik ben dood. Jammer.

Vanmorgen lag de wereld nog aan mijn voeten. Of eigenlijk: pootjes. Ik kroop uit mijn ei en keek om me heen. Wat een prachtige wereld! Wat een heerlijk weer!

Ik wachtte even, want ik was nat en plakkerig en zo kun je niet vliegen.
Het zonnetje verwarmde me en mijn vleugels werden groter en droger, totdat ik me als een majestueus schepsel kon afzetten van het blaadje waarop ik was geboren. Ik kon niet vermoeden dat ik maar zo kort van mijn vrijheid en het leven kon genieten.

Ik vloog, ik at, ik kwam een leuke man tegen, er was enige interactie, ik at nog wat, ik vloog nog wat, ik legde eieren en toen viel ik dood neer.

Het leven van een eendagsvlieg gaat niet over rozen.

lot schrijft

lot is het pseudoniem van Rianne Heere. Naast haar bedrijf, haar gezin en haar drukke sociale leven probeert ze zo veel mogelijk tijd te besteden aan haar grootste passie: verhalen vertellen. Wil je weten wanneer er een nieuw blog verschijnt? Like dan bureau lot op Facebook.

| blogoverzicht