Zelfkennis

Verhalen vertellen doe ik al mijn hele leven. Schrijven ook. Ik denk al 52 jaar na over wie ik ben en wat mij drijft. Dus ik dacht dat ik mijn verhaal wel kende. Tot ik gedwongen werd op een andere manier naar mezelf te kijken.

“Waarin ben jij uniek?” vroeg iemand mij. “Durf eens te zeggen waarin jij uniek bent?” Er was geen ontkomen aan, want na 5 minuten zou ik worden overhoord.

Het is lastig iets “unieks” over jezelf te zeggen, want het klinkt al snel opschepperig. Maar goed, ik schreef op:

“Ik ben de enige communicatieadviseur in Castricum die óók tekstschrijver is en waarvan alle klanten zeggen: “zij treft precies de toon die wij al jaren zoeken, maar nog nooit zó goed konden vinden.”

En ik kwam op dreef, want direct eronder schreef ik:

“Ik ben de enige communicatieadviseur/tekstschrijver die een boek schrijft dat “Anne” als werktitel heeft.“

En ook nog:

“Ik ben de enige communicatieadviseur/tekstschrijver die voor haar plezier en desnoods voor nop haar klanten helpt.”

En daarmee was het voor mezelf duidelijk. Doen waarvan je blij wordt. In mijn geval: de juiste toon en woorden vinden, een boek schrijven en anderen helpen.

lot schrijft

lot is het pseudoniem van Rianne Heere. Naast haar bedrijf, haar gezin en haar drukke sociale leven probeert ze zo veel mogelijk tijd te besteden aan haar grootste passie: verhalen vertellen. Wil je weten wanneer er een nieuw blog verschijnt? Like dan bureau lot op Facebook.

| | blogoverzicht